***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Разказ на свидетел на катастрофата, прикрита от полицаи. Правосъдният министър ще атакува избора на Сарафов


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 29 юни   

 

„ България ще предложения експерти от нидерландските и австрийските митнически служби да следят интервенциите на турската граница, с цел да се опита да разсее опасенията, които попречват кандидатурата ѝ за присъединение към Шенгенското пространство за свободно пътешестване “, съобщи нощес министър-председателят Николай Денков за изданието " Политико ".

***

Министърът на правораздаването Атанас Славов съобщи, че на следващия ден ще подаде тъжба във Върховния административен съд против избора на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността основен прокурор.

Според Славов процедурата за избор на нов основен прокурор би трябвало да бъде спряна.

***

По информация на bTV след случая служителите на реда са взели рушвет от водача в огромен размер, с цел да си затворят очите, че са го открили на мястото.

„ Катастрофата става към 14.00 часа, когато снимах клипа беше към 18.00 часа и на място нямаше полиция. Единствено имаше частен автомобил с три-четири момчета, които помагаха да се обърне колата по гуми и репатрак, който натовари автомобила “, изясни очевидецът Петър Владимиров, който е таксиметров водач.

***

„ Не желаем всяка година да просим 10% към заплатите, все още има конструктивност, имаме казус - политическото управление да ни поддържа “, добави Кузманов.

***

България няма да изпраща медици и санитари на фронта в Украйна, само че ще приготви и образова украински санитари в симулационния подготвителен център на ВМА. 

Това стана ясно от думите на министъра на защитата Тодор Тагарев по време на чуването му пред депутатите в Народното събрание.

***

Вярвам в неизбежната победа на Украйна в тази нападателна война, която й е наложена от Русия. Това съобщи военният специалист Илия Налбантов в предаването " Нашият ден " по БНР.

Той също по този начин предвижда, че Русия ще капитулира, което ще докара до промени в международния ред.

Налбантов показа, че макар неговите упования, помощта на Запада не беше толкоз съсредоточена, колкото би му се желало. По думите му в огромната политика има други измерения, които имат по-дълбок темперамент за самата Русия.

***

Броят на задграничните туристи, посетили Истанбул, се е нараснал с 19 % по отношение на миналата година през първите пет месеца на 2023 година и е достигнал към 6,3 милиона, заяви " Хюриет дейли нюз ", базирайки се на статистически данни.

***

Гърция и Турция, две съседки, които постоянно намират защо да спорят, не се опасяват да кръстосат шпаги и в полето на кулинарията.

Двете страни си оспорват произхода на необятна гама специалитети от националната им кухня, измежду които разядката " дзадзики " (гр.) или " джаджък " (тур.), кафето в кафениче и даже известното улично ядене, приготвяно от черва, наричано в Турция " кокореч ", а в Гърция - " кокореци ".

***

Световната банка и Междуамериканската банка за развиване ще дават на Аржентина активи на стойност от над 1 милиард $, заяви министерството на стопанската система на южноамериканската страна, съобщи Ройтерс.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР